Press "Enter" to skip to content

Kylling i karry – dansk mad med et eksotisk touch

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Det kan godt være vanskeligt at finde en middagsret, som er billig at købe ind til, nem og hurtig at tilberede, sund og nærende, og som samtidig falder i hele familiens smag. Hvis du går og leder efter inspiration til et sådant måltid, kan du med fordel kigge i kogebogens sortiment af nyere danske retter, som er blevet til med inspiration fra fjerne himmelstrøg.

Forskellige karryretter som for eksempel kylling i karry er kendt for at være såvel smagfulde som aromatiske uden på nogen måde at nærme sig den styrke og spicyness, som findes hos rettes eksotiske ophav. Danskernes smagsløg er sartere – og deres ganer mere fintfølende – end vore indiske og thailandske venners. Og derfor er retter så som kylling i karry tilpasset vore kølige himmelstrøg, således at såvel unge som gamle kan nyde den utroligt velsmagende middagsret.

Varm mad til aften med kylling i karry

Kylling i karry er, foruden rig på næring, en mættende og varmende ret, som egner sig fortrinligt som aftensmåltid for hele familien. Med kylling i karry får du velsmag og mæthed for meget få penge – og med et minimum af anstrengelse. En god portion kylling i karry kan tilberedes på omkring en halv time – og sørger du for at lave en ordentlig skudefuld af den lækre ret, når du nu er i gang, kan du med fordel fryse halvdelen ned i portioner, som nemt og hurtigt kan varmes i mikro ovnen på dage, hvor det for alvor kniber med tiden.

Ingredienserne til kylling i karry kan variere – og du kan elv tilsætte ekstra krydderier eller grøntsager efter ønsker og præferencer. Du kan vælge at bruge stærk karry i stedet for mild, hvis familien er med på dén. Og så kan du servere din kylling i karry med ris og mango chutney i enten den søde eller den stærke variant.

Du kan finde en god basis opskrift på kylling i karry hos dk-kogebogen.dk