Gør dit for ikke at ryge til inkasso

27 februar 2020 Anders Lundtang Hansen
Gør dit for ikke at ryge til inkasso

Heldigvis foregår det meget, meget sjældent sådan, at der kommer myndigheder ud for at indkræve ens aktiver i form af fysiske værdier til at vegne op for alle de beløb, man skylder ens kreditorer, når man ikke betaler dem.

Og scenarier med bøllebank til forskellige folk kan du godt glemme alt om og tilsidesætte det i filmens verden!

Og du skal da helst ikke få brug for en inkasso advokat, selvom det kan blive din bedste redning og bedste ven, når du er nået så langt ud.

Mange mennesker har nemlig ikke styr på økonomien, eller også har de været vant til, at andre folk klarer den slags for dem; endvidere er mange så naive, at de tror, at den slags ordner sig og løser sig af sig selv.

Det er da sandt, at man nogle gange kan lave en aftale med ens kreditorer og eventuelt på den både blive gældfri, hvis man kan se, at man på ingen måde kan blive gældfri her, men det er mere en nødløsning end noget andet – det skal man ikke satse på!

Derfor serverer vi lige en lynguide for dig, hvad du skal gøre rent slavisk for at undgå en gældsfælde.

Læg som det første et budget for dine indtægter og udgifter og afsæt altid lidt til uforusete udgifter.

Der er klar, at mange af os skal låne penge i løbet af livet, men lån til noget konkret end bare forbrug i tilfældige retninger og afsæt så et beløb over en periode, hvor du betaler af.

Lad være med at tage lån for at betale andre lån af – det bliver en nedadgående spiral, hvor du ender med at betale af på høje renter, så du til sidst alligevel ender med at få en højere gæld alligevel.

Brug ikke penge, du ikke har på forskud – er lånet eller lønnen ikke gået igennem, så brug ikke penge på forskud såsom via afbetaling eller på kredit.

Flere Nyheder