Giv kommunen besked ved mistanke om rotter

06 april 2020 Lotte Hindsberg
Giv kommunen besked ved mistanke om rotter

Ligesom du har pligt til at sikre at dine kloakker er i god stand og fungere er det din pligt at sikre at du ikke har rotter på din ejendom. Hvis du har mistanke om at du har rotter, skal du kontakte kommunen, som har ansvaret for at sende en uddannet rottebekæmper ud og undersøge sagen nemmere og sætte fælder og gift ud, samt tjekke gamle fælder og fjerne evt. rotter. 

Hul på kloakrøret

Hvis du har mistanke om at du har rotter i kloakken, du vil kunne lugte kloakken, de kan f.eks. være kommet ned i kloakken via et hul, skal du kontakte din lokale kloakmester og få foretaget en TV-inspektion og få det repareret, hvis det viser sig at der er et hul og evt. også rotter. Du kan samtidig få sat et rottefilter på, så du er sikker på at rotterne ikke kan komme op via din kloak. Du kan læse mere om rottebekæmpelse i Silkeborg.

Hvad kan du selv gøre

Hvis du har mistanke om at du har rotter og har kontaktet kommunen som tager sig af den praktiske bekæmpelse er der stadig meget du kan gøre udover at få sat et filter op på din kloak. Du kan gennemgå hele din bolig efter huller. Rotterne kan komme ind af selv de mindste huller og kan kravle op af stejle vægge. Sikre dine madvarer. De kan gnave igennem plastisk, så det skal være i glas du gemmer dine madvarer. Rotter er vilde med klamme fugtige steder, så sørg for at der ikke findes områder i din have, hvor de har gode vilkår. Du skal også droppe at smide især mad på komposten. Det er et sandt festmåltid for rotter. 

Undersøg dine ledninger og sikre dig, at rotterne ikke har bidt i dem og derfor øger risikoen for brand i din bolig.

Flere Nyheder