Få hjælp til at overvinde afhængigheden på et misbrugscenter

27 maj 2019 Astrid Pedersen
Få hjælp til at overvinde afhængigheden på et misbrugscenter

Er dit liv præget af misbrug – og føler du, at du er kommet ud hvor du ikke kan bunde? Så bør du søge professionel hjælp på et misbrugscenter. For din og for din families skyld.

Hvad er et misbrugscenter?

Et misbrugscenter – eller, som det også kaldes: Et behandlingscenter – er et sted, hvor misbrugsramte kan søge og få hjælp til at slippe ud af deres afhængighed. Mange misbrugscentre har specialiseret sig i behandling af bestemte typer misbrug, som for eksempel alkoholisme eller pillenarkomani. Men da et misbrug i bund og grund er et misbrug uanset objektet for afhængigheden, vil langt de fleste misbrugscentre kunne tilbyde behandling til misbrugsramte af alle typer.

En velkendt behandlings metode, når det handler om misbrug, er Minnesota kuren. Minnesota kuren er udviklet i USA på basis af det kendte 12 trins system, som i årtier har været anvendt af Alcoholics Anonymous (på dansk: Anonyme Alkoholikere) til at afvænne og hjælpe alkoholikere.

Minnesota kuren har en høj succesrate, ikke kun når det handler om alkoholbehandling, men også når det gælder behandling af andre typer misbrug så som medicin afhængighed, ludomani, narkomani eller afhængighed af sex. Derfor anvendes Minnesota kuren i en modereret og forbedret version på de fleste misbrugscentre rundt omkring i Danmark.

Hvordan foregår misbrugsbehandling på et misbrugscenter?

På Stien Behandlingscenter anvendes en variant af Minnesota kuren, tilsat elementer af evidens baseret terapi (for eksempel klassisk samtale terapi). Med et ophold på Stien Behandlingscenter får du, foruden gruppeterapi, individuelle samtaler og behandling, som skal hjælpe til at tage hånd om netop din problematik.

Hvis du har en ægtefælle og måske børn, som har lidt under dit misbrug, kan du desuden vælge et sideløbende familieforløb, som har til formål at hjælpe de andre familiemedlemmer med at håndtere tilværelsen. På den måde bliver I sammen rustet til at bygge et liv op uden afhængighed og de problemer, denne medfører. Du kan læse meget mere om misbrugsbehandling hos Stien Behandlingscenter på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder