Få alkoholbehandling på et misbrugscenter

06 april 2020 Lotte Hindsberg
Få alkoholbehandling på et misbrugscenter

En af de opgaver som et misbrugscenter har er at yde alkoholikere eller folk der er på vej ud i et misbrug hjælp så de bedre kan håndtere deres misbrug og også komme ud af det hvis de ønsker det. 

En alkoholbehandling foregår i dag meget anderledes end det har gjort tidligere. Tidligere troede man at det var nok at en misbruger blev afgiftet og så få en håndfuld antabus, som gør folk syge, hvis de indtager alkohol samtidig. Det viste sig desværre, at trangen til alkohol vandt over frygten for at blive syg, så antabus som behandling ikke kunne stå alene.

Alkoholbehandling i dag

En alkoholbehandling i dag er langt mere helhedsorienteret og tager udgangspunkt i den enkelte og de årsager der er kan være årsagen til misbruget. Samtidig med at der arbejdes med årsagerne til misbruget, som det er vigtigt at få bearbejdet arbejdes der også med mange andre områder. Der bruges tid på at lære misbrugeren måder han bedre kan takle de problemer, der er en helt almindelig del af livet. At give ham eller hende nye værktøjer i stedet for de gamle.

Det er også derfor at der også bruges meget tid på at forberede misbrugeren til tiden efter behandling hvor dagligdagen indtræffer. Der er blevet brugt timer dagligt på misbruget, mange timer. De timer skal udfyldes med noget andet. Nogle nye og sunde interesser og måske hvis muligt et job. Det kan jo også være et frivilligt arbejde, hvis det ikke er muligt at bestride et almindeligt job længere. Det er ikke så vigtigt. Venner og andet netværk kan det også være nødvendigt at udskifte, da de ofte består af andre misbrugere. Hvis man har mistet kontakten til familien, kan der ydes hjælp til at genoptage kontakten. Der ydes også hjælp til pårørende og de følgevirkninger et misbrug kan have medført. 

Flere Nyheder