Press "Enter" to skip to content

Det er tid til årets forårs rengøring

Hos et eller andet kunstmuseum var det altid vigtigt, at der virker flot samt helt rent. Dette lærer jeg på den lidt trælse metode. Han er daglig leder henne på et kendt museum. De har primært malerier, men de har ydermere flere skulpturer samt gobeliner. De har igennem en del år brugt et eller andet ret billigt rengøringsselskab til rengøring på det her kunstmuseum. Vi har aldrig spekuleret videre over standarden på denne erhvervs rengøring. Lige indtil en medarbejder kommenterede flere steder inde på kunstmuseet, der ikke så ud til at være blevet gjort rent for nyligt. Eftersom det er på steder, hvor museets gæster kom, tog de det her ret alvorligt. Vi kontaktede vores erhvervs rengøring samt forklarer betydningen af, at alle kroge bliver gjort helt rent. Med så utrolig mange daglige besøgende bliver museet hurtigt snavset samt støvet. Dette var særligt negativt, såfremt de besøgende føler, at der var snavset på kunstmuseet.

To uger efter modtager jeg endnu en anden bemærkning fra en helt anden af hans kollega, der ikke mente, at kunstværkerne skrøbelige rammer bliver gjort rene, da der flere steder er støv ovenpå rammernes øverste kant.De gik i fællesskab rundt til flere forskellige kunstværker, hvor de får tilkendegivet denne mistanke. Jeg har på det tid flere tanker omkring at udskifte vores erhvervs rengøring. Han har imidlertid ikke gjort bare lidt ved alt det. Han kontaktede vores rengøring samt fortæller dem, at det er vigtigt, de ydermere gør billedrammerne helt rene.

Der gik nok en måned uden problemer med vores erhvervs rengøring. Lige indtil jeg hører noget ganske skrækkeligt. Et af museets helt nye kunstværker er blevet ødelagt. Lidt af oliemalingen er kradset af i hjørnet på maleriet. Jeg tænkte, om det kan  være vores rengøring, der har forårsaget denne alvorlige skade. Maleriet koster 50,000 kroner samt har blot været fremme i omkring tre uger. De undersøgte sagen, da det virkelig ligner en klodset skade, der kan være opstået under rengøring. Vi har overvågningskameraer i vores kunstmuseum, og jeg undersøgte optagelserne for på den måde at undersøge, hvad der egentlig er sket. Normaltvis ser jeg aldrig disse optagelser igennem, men det her er et meget dyrt kunstværk, der er blevet skadet.

Ud fra nogle af optagelserne af rengøringen kan min bror desværre se en rengøringsmand fra vores erhvervs rengøring, der bruger en klodset støvsuger til at ville rengøre maleriets ramme, og manden ridsede nærmest kunstværket i et forsøg på at ville rengøre dette. Jeg er virkelig chokeret over, at vores rengøring er så utrolig ligeglad ved vores kunstværker. Efter jeg havde set disse videooptagelser, kontaktede jeg vores erhvervs rengøring samt stoppede samarbejdet. Bagefter undersøgte jeg udbuddet af erhvervs rengøring grundigt, inden jeg udvalgte et nye selskab til at udføre rengøring hos os.

Deres helt nye erhvervs rengøring har et møde sammen med min bror, hvor de gennemgik hele kunstmuseet. Jeg forklarer helt præcist, hvorledes jeg ønsker, at det alt sammen bliver rengjort.  Vores venlige personer fra rengøringen kom ydermere med nogle gode forslag til at gøre kunstmuseet skinnende rent så hurtigt samt effektivt som overhovedet muligt. Disse dygtige folk har nu lavet erhvervs rengøring hos os i flere måneder, samt min bror var meget glade for deres rengøring. Jeg holder en del øje med, hvor god al deres rengøring har været i starten, men de var heldigvis meget dygtige. De var ydermere utrolig varsomme, når det kom til at fjerne støv fra samtlige af vore kunstværker. Jeg vil opfordre alle andre til at tænke sig ret gundigt om, når man udvælger en virksomhed til at varetage ens rengøring.